RSS
archiv revue
O čem se mluví aneb Letem knihomolským světem
Jaké události tento měsíc hýbou světem knihomolů a na co se můžeme v září těšit?
Recenze: Lhář
Peter Caine je úspěšný advokát. Bez skrupulí obhajuje vrahy, pedofily a násilníky. Je zvyklý vyhrávat soudní pře, topí se v penězích a obklopují ho atraktivní ženy. Problém nastane, když je zavražděná jeho bývalá milenka. Ta, která znala jeho největší tajemství.
Využijte jedinečnou slevu na knihy Agathy Christie a její životopisy
Agatha Christie se stále těší velké popularitě. 15. září uplyne 130 let od jejího narození. Stavte se u nás pro její díla, uděláme vám radost příjemnější cenou.
V říjnu vyjde Sirotčinec slečny Peregrinové – Ptačí sněm
Jsou tu další dobrodružství Jacoba a jeho podivných přátel. Ptačí sněm vás nadchne, protože tato kniha má všechno, co máte v knihách Ransoma Riggse rádi, včetně krásných vintage fotografií.
Recenze: Drak spí
Líbivá příroda, hrstka starousedlíků a pár naplavenin z Prahy. Těžce pracující lidé, nevraživost a temná tajemství, která měla zůstat navždy pohřbená. Takové jsou jižní Čechy v podání známé české spisovatelky Michaely Klevisové.
Cílem projektu V lavici je modernizovat české školství
Projekt V lavici vznikl v roce 2016 . Od tohoto roku začal vývoj multimediálního prostředí pro pedagogy a žáky, které slouží k výuce na interaktivních tabulích, tabletech a dalších mobilních zařízeních. Postupně se myšlenka rozšířila o další oblasti a v roce 2019 vznikla společnost. V lavici s. r. o., která pomáhá pedagogům, žákům i jejich rodičům. V současné době má společnost aktuální nabídku vzdělávacích webinářů a kurzů DVPP pro pedagogické pracovníky, dále provozuje vydavatelství, které pravidelně vydává nové pracovní sešity či didaktické pomůcky, a poradenství, které se zabývá logopedií, psychologií nebo speciální pedagogikou. Za projektem stojí PhDr. Martin Staněk a Bc. Ilona Větrovská, kteří pracují ve školství už nějakou dobu a představí celou svou myšlenku v následujícím rozhovoru.
Recenze: Ciao bella
Velká hromada strachů a fobií. Strach z davu, hluku, jízdy po dálnici, strach z nemocí nebo odloučení. Když tím vším trpí jedna jediná osoba, je čelit životu se vztyčenou hlavou přetěžkým úkolem. Platí však, že všechno jde vždy mnohem lépe s humorem.
Recenze: Osmý smrtelný hřích
Nora přežila pád ze sedmého patra a nyní je autorkou motivačních knih. Je úspěšná, atraktivní a bohatá. Má spokojenou rodinu a manžel jí splní každé přání. Zlom nastane, když se do ulice nastěhuje nová sousedka. Na povrch vyplouvají temná tajemství a Nora má pocit, že začíná šílet.
Recenze: Město žen
Píše se rok 1943. Muži jsou ve válce nebo mrtví a Berlín se stává městem žen. Ty dosud poslušně plnily rozkazy a žily tak, aby byl Vůdce spokojený. Jenomže přivírat oči nad zlem nejde donekonečna. A tak ženy vezmou osud do svých rukou. „Město žen“ je poutavý příběh o obyčejných lidech v neobyčejné době.
Recenze: Betonová blondýna
Číst Connellyho je literární požitek par excellence!
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!