RSS
archiv revue
Nesmrtelný kriminalista Martin Servaz
Nemáte taky tak trochu pocit, že detektivové jsou ve většině knih velcí smolaři? Nebo alespoň já mám na štěstí. A kriminalista Martin Servaz není výjimkou.
UKONČENO - SLAVÍME 10 LET - OSLAĎTE SI S NÁMI ŽIVOT
Internetové knihkupectví a síť prodejen KNIHCENTRUM.CZ slaví v červenci 10 let svého působení na českém trhu.
Tajemství Hieronyma Bosche - jaké poselství má slavný obraz, který i dnes vyvolává spoustu otázek?
Poté, co je slavný triptych Zahrada pozemských rozkoší mistra Hieronyma Boshe, cíleně polit kyselinou, je nutného ho nově zrestaurovat. V Museu del Prado se toho ujímá Michael Keie a k ruce má i Antonia Nebriju. Ten si všimne divných znaků na poškozeném místě a upozorní na to Michaela. Mezitím se u něj staví Grit Vandewerfová, která má na starosti výslech zadrženého atentátníka pátera Baerleho. Ten s ní odmítá mluvit. Proto si vyžádá Michaelovu pomoc. Jen s jeho pomocí se páter Baerle dá do vyprávění o obraze a jeho tajemství. Jenže co je na obraze tak strašného, že ho musel páter zničit?
Anthony Ryan v Ohni probuzení představuje zcela nový a svěží koncept světa
Kdysi světu vládli draggové – byli pány nebes, moří i země. Nikdo se jim nemohl postavit, dokonce ani lidé. Z kořisti se ale brzy stal lovec. Lidstvo draggy svrhlo, uštvalo je, vyhnalo a začalo zneužívat jejich krev pro výrobu produktů. Lidé si z nich vytvořili své trofeje a základ ekonomiky. Výtvory z krve draggů od té doby udržují mír. Co když ale jednou draggové vymřou a svět své někdejší pány ztratí?
Hledání ztraceného času očima Egona Hostovského
Nedávno se mi dostala do ruky kniha z edice Česká knižnice od nakladatelství Host, která zahrnovala dva romány Egona Hostovského – Dům bez pána a Půlnoční pacient. Pokud vás zajímají osudové okamžiky 20. století ne v číslech, ale tak, jak ovlivnily životy obyčejných lidí, nebudete litovat.
Knižní novinky pro děti a mládež - červenec 2018
Brzy se nám letní prázdniny přehoupnou do druhé poloviny a my pro vás máme pravidelné tipy na čtení. Jaké nové knihy pro děti a mládež, které stojí za pozornost, vychází v červenci?
UKONČENO - Kriminální příběhy se slevou - 30 %
Ve spolupráci s nakladatelstvím JOTA jsme vám přichystali slevu na kriminální příběhy! A že máte z čeho vybírat. Pojďte se na to s námi podívat.
Soutěž o 2 výtisky knihy Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky
Krásně ilustrovaná kniha Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky, kterou vydalo nakladatelství Albatros, u nás čeká na dva výherce. Najdete v ní krátké příběhy odkrývající osudy mimořádných žen z minulosti i současnosti. Pojďte soutěžit!
Tvůj čas se krátí vás zavede do světa, který v sobě má ledacos hororového a děsivého
Útočiště i Speciální jednotka FBI sdružují agenty s výjimečnými schopnostmi. Patří sem jasnovidci, telepati nebo média hovořící s duchy. Bohužel se zdá, že v případě uprchlého lupiče ukrývajícícho se v Apalačských horách jim budou všechny schopnosti k ničemu.
Už vím, co je hygge. Jeho kouzlo nás provází celou knížkou
V malém městečku Yulethorpe se ocitá mladá Dánka Klára. Chtěla si jen prohlédnout krajinu, kterou zná ze seriálu Vraždy v Midsommeru. Ten je hrozně moc populární v její domovině. V místní hospůdce je svědkem hádky mezi Rozou a Luisou.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!